Onze boerderij om de hoek, nr 5: Marc

Gemerts Nieuwblad – 5 april 2022

“Mijn jeugd in het Brabantse buitengebied heeft mijn enthousiasme voor het groen al vroeg laten ontstaan. Ik kwam graag bij de buurman-boer, met een klein gemengd bedrijf, hielp hem met het hooien en had alle aandacht voor de werkzaamheden rondom het vee, 2 varkens, 6 koeien en 100 kippen. Daarnaast hadden we thuis een moestuin, met in de zomer een gevarieerde groente en fruit oogst en een enorme diepvries om de winter door te komen. Er was saamhorigheid en nabuurschap. Na mijn vertrek uit het dorp naar de grote stad was het comfort van de supermarkt snel gevonden, lekker makkelijk en seizoens-onafhankelijk alles binnen bereik. Heel fijn als het werk en later de kinderen alle aandacht opeisen. 

Toch koesterde ik altijd mijn moestuintje en nu, wonende in het buitengebied met intensieve veehouderij en mono akkerbouw, ben ik mij steeds bewuster geworden dat verandering noodzakelijk is. Dat jeugdgevoel komt naar boven! De generatie van mijn kinderen probeer ik de spiegel voor te houden in het kritisch zijn over de oorsprong van voedsel….. supermarkt-bosbessen uit Chili in de muesli is best vreemd! 

Heel fijn om rondom deze thema’s saamhorigheid te vinden in onze buurt! Ik ben enthousiast aangehaakt in een initiatiefgroepje en samen met hen hebben we het Herenboeren concept omarmd! Inmiddels staan we op de drempel van het opzetten van een Herenboerderij op het mooie Huize Padua complex. Een unieke kans om met het herenboeren initiatief ook verbinding te maken met de bewoners van dit prachtige landgoed! ” 
 
Nieuwsgierig geworden? We hebben nog plek op onze boerderij. Zoek ons op en ontdek. De eerstvolgende rondleiding vindt plaats op 16 april. Op 23 april houden we een informatiebijeenkomst op onze eigen hoeve. Aanmelden kan via de website: landmeerseloop. herenboeren.nl 
 
Marc van Asten
#buurboer #saamhorigheid 
 

 

Deel dit bericht: