De pilot is van start!

De pilot ofwel onze proeftuin in Huize Padua ligt er prachtig bij. De leden die zich hebben opgegeven voor de diverse werkzaamheden in de verschillende werkgroepen hebben goed werk geleverd. Het was een goed gekozen moment om juist met de meivakantie te beginnen. Veel enthousiaste leden genoten van hun vrije dagen in een zonovergoten Huize Padua met het wroeten in de aarde. Hele stukken land werden gereed gemaakt voor het zaaien en poten. Als eerste gingen de uien de grond in, toen de aardappelen en daarna volgden sla, koolrabi, andijvie, pompoenen, tomaten, courgetten, de peulen en de stambonen. Later volgden nog rode bieten, knolselderie, worteltjes, pastinaak en de diverse koolsoorten. Tussen het telen door werd ook een begin gemaakt met het oprichten van een composthoop dit in samenwerking met mensen van Padua die het mest van de paarden, konijnen en cavia’s  kwamen brengen. Eén van de leden zorgde voor 3 grote waterreservoirs, met dank aan Bavaria en met hulp van de technische groep werden ook sproeiers en slangen klaar gemaakt voor beregening. En een ander lid wist via een oproep in het Handels krantje een grote hoeveelheid tuingereedschap te verzamelen. Omdat het gewas heel aantrekkelijk is voor allerlei mee-eters, hazen, konijnen, dassen e.d. moest er ook voortvarend gewerkt worden aan een konijn en dassenbestendige omheining. Dit was een enorm karwei, maar dankzij de hulp van het team van aktiviteitenplek De Heerenvelden en de inzet van de vrijwilligers technische werkgroep is de klus bijna geklaard. Alleen de poorten nog. Het ziet er fantastisch uit. Inmiddels is het een mooie gevarieerde uit de kluiten gewassen moestuin geworden waar we terecht trots op kunnen zijn. Voor het oogsten en verdelen van de opbrengst zullen we op onze volgende ledenbijeenkomst proberen goede afspraken te maken. 

Graag nodigen wij iedereen uit om eens een kijkje te nemen en/of mee te helpen met de werkzaamheden op het land. 

Wordt vervolgd…. 

 

Deel dit bericht: