Informatieve avond over Herenboeren Landmeerse Loop!

Aanmelden is verplicht (ivm corona).

Dat kan door je naam, email en het aantal personen op te geven. 

(Vergeet niet op de knop te klikken)
  Het gonst al een tijd door Nederland: Herenboeren! Iets met Samen en Voedsel en Natuurinclusief? Wie zijn die herenboeren? En wat willen ze nou? Nederland heeft toch genoeg boeren!

  Herenboeren willen Samen Lokaal en Duurzaam Voedsel Produceren. Samen  door met elkaar eigenaar te worden van de boerderij (=grond) waar een  boer in opdracht en in loondienst van de herenboeren op een gemengd boerenbedrijf groente en fruit gaat telen en kippen, varkentjes en wat koeien gaat houden.  

  De opbrengst van de boerderij wordt verdeeld onder de herenboeren. Zij hebben zo samen inspraak in en toegang tot voedsel dat ecologisch (biologisch) geteeld wordt.

  De herenboerderij wordt zo ingericht dat de natuur mee gaat werken in de bemesting en de plaagbestrijding. We zien straks een gevarieerde akker met stroken verschillende gewassen die elkaar ondersteunen (luizen houden niet van uien), we zien kippen door de boomgaard scharrelen met wellicht een paar ganzen erbij om voor de buizerd en de vos te waarschuwen. We zien varkentjes buiten rond wroeten en scharrelen, we zien een tiental koeien in de wei, waar ze verkoeling zoeken in de schaduw van nieuwe houtwallen. In de houtwallen groeien notenbomen en hangen nestkastjes voor de mezen. We zien 20 hectare biodiversiteit groeien op onze eigen herenboerderij.

  We gaan wekelijks met de kinderen naar de boerderij om onze producten op te halen en natuurlijk willen de kinderen even bij de varkentjes langs. Onze varkentjes, onze boomgaard, onze sla en bloemkool, onze koeienwei, onze boerderij!

  Hoe dit allemaal tot stand komt vertellen we graag op de informatieve presentatie die we op 26 januari, bij Boelthiek, Gerardusplein Gemert

  Deel dit bericht: