Skip to content
Sluit

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?

Het bestuur  van Herenboeren Landmeerse Loop bestaat uit 3 bestuursleden . Dit bestuur wordt aangevuld met 6 kartrekkers. Hieronder stellen zij zich kort voor.

IMG_1986

Philomeen Duinisveld

Mijn naam is Philomeen Duinisveld.
Bioloog, boerendochter, moeder van twee kinderen, begaan met de aarde. De natuur is mijn drijfveer, mijn inspiratie. Ik wil graag voor de aarde zorgen, zodat ook jouw kleinkinderen er kunnen gaan leven. Herenboeren is voor mij de uitgelezen kans om te laten zien hoe we weer gezond voedsel kunnen produceren door de bodemkwaliteit en de biodiversiteit te verbeteren. Geen onnodig transport meer, geen plastic, geen gif. Maar een mooie plek waar we met elkaar kunnen samenwerken met de natuur. Mijn oude tractor gaat vast nog een klein taakje krijgen!

IMG_1978

Annette Visser – van der Vaart

Mijn naam is Annette Visser – van der Vaart.  Sinds 1994 woon ik met mijn man Bert in het buitengebied van Handel. In die tijd heb ik steeds meer aandacht en respect voor de natuur gekregen. We hebben inmiddels een moestuin en een eetbare tuin. We verwonderen ons over hoe het bodemleven zich ontwikkelt door onze manier van aanpak.

Het is geweldig dat we nu met veel anderen samen een coöperatieve boerderij starten, zodat we onze voeding direct uit de eigen omgeving kunnen halen. Ik ga de uitdaging graag aan om hier als penningmeester een bijdrage aan te leveren

IMG_2049

Peter Geerts

Ik ben Peter Geerts, directeur en mede eigenaar van Zorgmed Eindhoven.

Als boerenzoon ben ik altijd al gecharmeerd van natuur en dieren. In Handel hebben we een contactgroep rondom duurzaamheid en vanuit het thema landbouw en voeding hebben wij het idee opgepakt om zelf ook iets te doen ter bescherming van moeder aarde. Dit is Herenboeren Landmeerse Loop geworden. Wij zijn erg enthousiast om er samen iets moois van te maken ook in het kader van sociale duurzaamheid.

P1010074 - Marc

Marc van Asten

Als Helmondse apotheker probeer ik in de dagelijkse praktijk met alle andere zorgverleners optimale verbinding te maken om het juiste geneesmiddel met de juiste informatie aan patiënten te verstrekken. Verbinding vind ik ook terug in het herenboeren concept: Samen bouwen aan een lokale herenboerderij en samen oogsten met als resultaat puur voedsel van eigen grond. Daar zet ik mij erg graag voor in!!

IMG_2036

Diede Pierik

Mijn naam is Diede Pierik. Ik heb samen met mijn ouders een kleinschalige dagbesteding voor mensen met een hulpvraag. Op deze dagbesteding zijn wij al enige tijd bezig met het produceren van eigen voedsel doormiddel van moestuinbakken en een kas. Toen ik hoorde dat het idee er is om een herenboerderij op te zetten wilde ik maar al te graag aansluiten. Niet alleen omdat ik helemaal achter het concept sta van samen verantwoordelijk zijn voor je eigen voedsel. Maar ook omdat ik hier graag een koppeling zou willen maken met de zorg en de prachtige werkzaamheden die hierbij komen kijken.

IMG_2011

Ruud Billenkamp

In mijn jeugd werd ik enthousiast van de reuzenpompoenen en reuzenkolen op het strand van Findhorn in Schotland. Mijn roeping werd echter pianotechnniek. Als pianostemmer reis ik het hele land door en zie wat de reguliere landbouw met Nederland doet. Gras, gras, nog meer gras, mais, mais, eindeloos veel mais. Allemaal voor de koeien en de varkens. Ik ben geen koe. Ook geen varken. Als mens eet ik graag veel groente en fruit en een klein beetje dierlijk eiwit. Hartstikke gezond. Samen duurzaam voedsel verbouwen en buiten bezig zijn! Ook hartstikke gezond. Mijn hart maakte een grote sprong van blijdschap toen ik in Boxtel bij herenboeren Wilhelminapark een rondleiding kreeg. Ik besloot mee te doen.

 

IMG_2033

Marianne Somers

Ik ben Marianne Somers en samen met mijn man woon ik in Gemert. Verder heb ik 3 studerende kinderen, die niet meer thuiswonend zijn.
In het dagelijks leven sta ik als wiskunde docente voor de klas en probeer de pubers wat te leren. Dat gaat verder dan het vak, daar hoort ook een stukje “opvoeden” bij. Probeer ze te laten zien dat er meer is dan “veel geld verdienen, mooie vakantie’s, enz.” en dat ze daar zelf keuzes in kunnen maken.
Ik ben me steeds bewuster van mijn omgeving. Om samen te gaan herenboeren is voor een mij een mooie manier om bezig te zijn met duurzaamheid.
Bij de Landmeerse Loop zet ik me vooral in voor de website en overige ICT zaken. 

IMG_2006

Frans van Gameren

Ik ben opgegroeid als zoon van een groenteboer. Dit vak, groenten, fruit en aardappelen, prikkelden mijn zintuigen zodanig, dat ik ook wilde weten hoe ze groeiden. Sinds 1975 ben ik met tuinieren gestart, vanuit de inzichten van de biologische en biologisch-dynamische manier van land- en tuinbouw. Op dit moment is mijn beroep: ‘werkleider tuinderij Bronlaak” (2000). In praktijk betekent dit dat ik met ± 20 ‘zorgvragers’ op een kleinschalige manier tuinier (1,5 ha). We verbouwen en verwerken tussen de 50 à 100 verschillende groentes, kruiden en klein fruit. Wat mij aanspreekt in dit project is dat voedsel weer dichter bij de burger wordt gebracht. Op deze manier kan er meer inzicht groeien in onze kijk op voedsel anno 2020.

Karen Dawson

Karen Dawson

Mijn naam is Karen Dawson-Marinissen. Ik ben geboren in Rotterdam, en opgegroeid op een flat, 4 hoog, geen lift, wel een balkon met uitzicht op de top van een populier.

In verband met de liefde ben ik in Brabant terecht gekomen, en daar heb ik liefde voor het tuinieren opgevat.

Inmiddels woon ik in Veghel, en ben ik met pensioen. Ik heb een dochter en een zoon en 3 prachtige kleindochters, die dicht bij me in de buurt wonen. Door die kleindochters zie ik de wereld met nieuwe ogen. En ik wil graag ze heel veel dingen meegeven, zoals liefde voor en verwondering over de natuur, plezier in beestjes, plezier in smaak en lol in eten maken. Daarnaast vind ik het belangrijk dat ons eten op een verantwoorde manier gemaakt wordt met eerbied voor de aarde.

Daarom vind ik de Herenboerderij een prachtig initiatief, en ik wil me er graag voor inzetten.