Skip to content
Sluit

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?

Het bestuur  van Herenboeren Landmeerse Loop bestaat uit 7 bestuursleden . Hieronder stellen zij zich kort voor.

IMG_1986

Philomeen Duinisveld

Mijn naam is Philomeen Duinisveld.
Bioloog, boerendochter, moeder van twee kinderen, begaan met de aarde. De natuur is mijn drijfveer, mijn inspiratie. Ik wil graag voor de aarde zorgen, zodat ook jouw kleinkinderen er kunnen gaan leven. Herenboeren is voor mij de uitgelezen kans om te laten zien hoe we weer gezond voedsel kunnen produceren door de bodemkwaliteit en de biodiversiteit te verbeteren. Geen onnodig transport meer, geen plastic, geen gif. Maar een mooie plek waar we met elkaar kunnen samenwerken met de natuur. Mijn oude tractor gaat vast nog een klein taakje krijgen!

IMG_1978

Annette Visser – van der Vaart

Mijn naam is Annette Visser – van der Vaart.  Sinds 1994 woon ik met mijn man Bert in het buitengebied van Handel. In die tijd heb ik steeds meer aandacht en respect voor de natuur gekregen. We hebben inmiddels een moestuin en een eetbare tuin. We verwonderen ons over hoe het bodemleven zich ontwikkelt door onze manier van aanpak.

Het is geweldig dat we nu met veel anderen samen een coöperatieve boerderij starten, zodat we onze voeding direct uit de eigen omgeving kunnen halen. Ik ga de uitdaging graag aan om hier als penningmeester een bijdrage aan te leveren

IMG_2049

Peter Geerts

Ik ben Peter Geerts, directeur en mede eigenaar van Zorgmed Eindhoven.

Als boerenzoon ben ik altijd al gecharmeerd van natuur en dieren. In Handel hebben we een contactgroep rondom duurzaamheid en vanuit het thema landbouw en voeding hebben wij het idee opgepakt om zelf ook iets te doen ter bescherming van moeder aarde. Dit is Herenboeren Landmeerse Loop geworden. Wij zijn erg enthousiast om er samen iets moois van te maken ook in het kader van sociale duurzaamheid.

Gerhard

Gerhard Obbink

Mijn levensmotto is: “Be the change you want to see in the world”. Ik geloof dat goed voor anderen en de wereld zorgen begint met goed voor jezelf zorgen. Goed voor jezelf zorgen begint met fysiek, emotioneel en geestelijk in balans zijn. In de praktijk betekent dit onder andere dat ik regelmatig sport én ook mediteer, gezond eet en mezelf op allerlei manieren blijf ontwikkelen.
Als penningmeester van Herenboeren Landmeerse Loop draag ik mijn steentje bij. Gezond eten, weten waar het eten vandaan komt en hoe het geproduceerd wordt. Ik wil erop kunnen vertrouwen dat ons eten eerlijk is geproduceerd, zonder schade toe te brengen aan de natuur en de dieren. Bij de herenboeren wordt voedsel duurzaam en eerlijk wordt geproduceerd en dat draagt bij aan mijn gezondheid én de gezondheid en toekomst van onze aarde. Daar kun je toch geen nee tegen zeggen? 

 

Hanneke

Hanneke Peters 

In mijn jeugd heb ik geleerd om de schoonheid van de natuur te zien en te waarderen. Samen met mijn man Maurice geef ik deze liefde voor de natuur weer door aan onze kinderen.
Enkele jaren geleden zagen we een documentaire over Herenboeren Wilhelminapark in Boxtel en waren direct enthousiast over het initiatief, maar vonden de afstand vanuit Uden te groot. We zijn daarom blij dat er nu een Herenboerderij dichter bij huis komt. Ik draag daar graag aan bij en zal als bestuurslid speciale aandacht hebben voor het onderdeel ‘Samen’. Dit past bij mij. In mijn dagelijks leven werk ik als docent verpleegkunde en projectleider bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen aan duurzame relaties tussen beroepspraktijk, ontwikkeling en innovatie. Op onze boerderij geniet ik van de omgeving, het buiten zijn en natuurlijk van het samenwerken voor heerlijk duurzaam voedsel.

Carel

Carel van Dijck

Ik ben opgegroeid in Someren en heb de liefde voor de natuur van huis uit meegekregen.  Als kind struinde ik weekenden lang over de Strabrechtse Heide en door de mooie Peelgebieden. Ik heb de Korhoenders nog zien baltsen op de hei en de machtige Kiekendief zien broeden in de rietvelden. De liefde voor natuur en landschap heb ik later doorgezet in mijn studie milieugeografie, in diverse functies en in mijn huidige baan als boswachter natuurtoezicht. 

Thuis hadden we een kleine eigen moestuin en de meeste groenten werden gekocht bij de lokale boer. Wekelijks kwam de melk- en eierboer langs.  Groente en fruit werd elk jaar geweckt, vlees kwam van de bevriende lokale boer en werd aan huis geslacht. Samen met vader plukten we in het najaar bramen waarvan weer jam werd gemaakt. Vakantie werk deed ik in de bossen. 

Veel van deze beelden uit mijn jeugd vind ik terug in het initiatief van de Herenboerderij. Het Herenboeren concept – samen bedrijfsmatig eigenaar zijn van een boerderij – past dan ook helemaal bij ons gezin en mij. Lokaal voedselproduceren en een bijdrage leveren aan een nieuw en prachtige stukje agrarisch natuurlandschap met oog voor milieu en duurzaamheid.  Maar ook gezellig nieuwe mensen ontmoeten in een gezamenlijk doel om eerlijk en gezond voedsel te produceren.  Lekker onthaasten ook, niet onbelangrijk in deze tijd. 

Ik hoop dat ik jullie interesse hebt gewekt en vooral de jongere generatie onder ons roep ik op om dit gevoel met ons te delen. Het kan, en het is maar dat u het weet, ik draag geen geitenwollen sokken

Harriet

Harriët Mertens

Een aantal jaren geleden las ik een artikel over het concept Herenboeren en dacht meteen: “Dat is iets voor mij”. Een collectieve boerderij met de leden als gezamenlijke eigenaar ondersteund door een expert (de boer) om samen op een natuur-gedreven manier groenten en fruit te telen en dieren te houden. Met als resultaat een wekelijks voedselpakket voor de leden. Lekker dichtbij, circulair en je kunt zelf meedoen als je wilt en kunt, met de voeten op de aarde en de handen in de grond.

Daar word ik nou blij van. 

Nabijheid is natuurlijk wel een ding, want hoe leuk is het om elke week een paar uurtjes op het land door te brengen! Dus toen Herenboeren Landmeerse Loop aankondigde van start te willen gaan, hoefde ik niet lang na te denken. Ik fiets ongeveer in een half uurtje vanuit de Peel naar Padua. Ik heb mijn intentieverklaring getekend en verheug me op het moment dat we officieel van start kunnen gaan. En dat is intussen al heel binnenkort. En dat gaat niet van zelf. Toen Philomeen informeerde of ik belangstelling had voor een plekje als secretaris in het bestuur, hoefde ik daarover ook niet lang na te denken. Ik wil graag dat Herenboeren Landmeerse Loop een succes wordt en daar zet ik me graag voor in. Met de beperkte tijd die ik heb naast mijn fulltime baan en de kinderen en kleinkinderen die ik natuurlijk ook graag regelmatig wil zien.