Succesvolle eerste bijeenkomst Herenboerderij de Landmeerse Loop

Donderdag 30 januari om 20.00 was de eerste bijeenkomst van Herenboerderij de Landmeerse Loop. Deze avond vond plaats in de bron te Handel. Een boven verwachtte opkomst van maar liefst 80 mensen kwam geïnteresseerd luisteren naar de informatie van Boudewijn van Tooren. Boudewijn van Tooren is medeoprichter van de eerste Herenboerderij in Nederland. Dit is het Wilhelminapark te Boxtel.

Een Herenboerderij is een duurzaam opererend, kleinschalig coöperatief bedrijf dat verantwoordelijk is voor het voortbrengen van voedsel. Men neemt een boer in dienst en samen met 150 andere huishoudens kun jij ook herenboer worden en wekelijks jouw voedselpakket bestaande uit eieren, vlees, groente en fruit afnemen.

De kogel is door de kerk, de Herenboerderij gaat er komen. Met deze woorden opende Peter Geerts de bijeenkomst. Peter Geerts maakt deel uit van de kartrekkers die een  grote kans van slagen ziet in dit concept.
Onder het genot van een kopje koffie werd er aandachtig en kritisch geluisterd naar het idee om een Herenboerderij in Handel te starten. Hoe komt dit eruit te zien, hoe zien de voedselpakketten eruit, wat wordt er van mij verwacht en hoe kan ik me aansluiten. Boudewijn van Tooren gaf deze avond antwoord op alle vragen die voorbijkwamen.

Maar liefst 51 mensen hebben zich opgegeven om op de hoogte te worden gehouden van de ontwikkelingen. Er komen zelfs al aanmeldingen binnen van mensen die definitief aan willen sluiten en herenboer willen worden.

Ben jij ook nieuwsgierig en wil je meer weten? Er volgen snel twee nieuwe bijeenkomsten in zowel Boekel als Gemert. Houdt de website in de gaten, de data ’s volgens z.s.m.

Deel dit bericht: