Herenboeren Landmeerse Loop op zoek naar leden

(Bron: Udens weekblad, blz 9)

BOEKEL | Wij willen grip op ons eten, gezond eten, weten waar het vandaan komt en hoe het geproduceerd wordt. We willen erop kunnen vertrouwen dat ons eten eerlijk is geproduceerd, met respect voor de boer, de dieren en de natuur. Een plek waar duurzaam, puur en eerlijk voedsel wordt geproduceerd.” Dat laten Herenboeren Landmeerse Loop weten, een initiatief van een groep inwoners uit de regio Boekel en Gemert.

Het lukt hen om hun droom, een eigen boerderij starten, uit te laten komen wanneer minimaal honderd­ vijftig gezinnen uit Gemert-Bakel, Boekel en plaatsen daar omheen, zoals Erp, mee doen. Met dat aantal leden is er een basis om 20 hectare grond te pachten en een boer in dienst te nemen. Dan start Herenboeren Landmeerse Loop. De !eden van de coöperatie zijn samen de eigenaar van de boerderij, de werkgever van de boer. Zij bepalen wat er wordt verbouwd. De boer verbouwt groente en fruit. Er wordt kippen gehouden voor de eieren en het vlees, en enkele varkens en koeien, ook voor de natuurlijke mest. Als je zin  hebt kun je als lid de boer helpen.

Leden
De leden betalen 2000 euro inleg. Zolang de boerderij nog niet defi­nitief is, is een aanbetaling van 50 (tot maximaal 200) euro voldoende. De totale inleg is het startkapitaal dat nodig is voor de aanschaf van bomen, weipalen, sproei installatie en alles wat nog meer bij de inrichting van een boerderij komt kijken. De gezinnen die meedoen, halen voor een vast bedrag van zo’n 11 euro per ‘mond’, wekelijks verse producten bij de boerderij.

Huize Padua
Het bestuur van Herenboerderij Landmeerse Loop heeft met de GGZ-instelling Huize Padua in Boe­kel een intentieverklaring getekend om een deel van de Herenboerderij op het terrein van de instelling te
realiseren. Ze verwachten het ande­re deel van de boerderij aan de Handelse kant van de Landmeerse Loop te kunnen starten.

Meedoen
De ledenstand staat nu, 20 maart, op 72. Door de huidige beperkingen is het lastig om nieuwe leden te benaderen. “Terwijl juist nu heel duidelijk is dat we het echt anders moeten doen”, aldus het bestuur.
Denk jij er ook zo over? Of beb je vragen? Neem dan een kijkje op de website: landmeerse­loop.herenboeren.nl.
Heb je liever persoonlijk contact? Bel dan met Peter Geerts via telefoonnummer 06 43 35 69 96.

Agenda
Op dit moment worden er wekelijks kleine online informatiebijeenkomsten gehouden. Zo gauw het kan worden er weer gewone informatieavonden gehouden, ook in jouw buurt.

Op de website vind je de agenda, en de aanmeldknop om lid te worden:
landmeerseloop .herenboeren .nl.

 

Deel dit bericht: